riz1
Ostalo

Domača riževa čokolada

0 komentarjev

Domača riževa čokolada je čudovit posladek, ki nas razvedri tako z okusom, kot z njeno enostavno in hitro pripravo. V nekaj minutah pripravimo čokolado povsem po našem okusu. Za razliko od kupljene lahko prilagodimo delež riža v čokoladi, bolj ali manj sladkamo, zraven dodamo oreščke, suho ali kandirano sadje itd.

Da je čokolada še boljša, sem poleg temne čokolade uporabila tudi čokoladni namaz. Izberemo lahko kateregakoli oz. tistega, ki nam je najbolj pri srcu.

riz22

Število porcijČas pripraveČas kuhanjaSkupaj
10+ 15 min0 min15 min + hlajenje

Sestavine ( pekač 15x 22 cm )

  • 220- 250 g temne čokolade
  • 150 g čokoladnega namaza
  • 50 g ekspandiranega riža
  • 1½ žlice vode
  • ¼ čajne žličke soli

Postopek

Temno čokolado nasekljamo na majhne koščke in stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. Če se odločimo za slednje, čokolado talimo v intervalih po 10 sekund in vmes vsakič premešamo. Nato jo gladko razmešamo in počakamo, da se malce ohladi.

Medtem v posodo odmerimo ekspandiran riž in mu dodamo čokoladno kremo. Dobro premešamo.

Posebej skupaj zmešamo vodo in sol, ter slano vodo vmešamo čokoladnemu rižu.

Nazadnje mešanici dodamo še stopljeno čokolado in maso zopet dobro premešamo. Pripravimo si pekač, ki ga obložimo s peki papirjem in vanj stresemo celotno maso. Enakomerno jo poravnamo in pekač še nekajkrat udarimo ob pult, da zapolnimo vse luknje. Za tem ga prekrijemo in položimo v hladilnik za najmanj 5 ur, da se čokolada strdi.

Strjeno čokolado hranimo na sobni temperaturi in pred postrežbo razrežemo po želji.

riz3

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*