Domača riževa čokolada je čudovit posladek, ki nas razvedri tako z okusom, kot z njeno enostavno in hitro pripravo. V nekaj minutah pripravimo čokolado povsem po našem okusu. Za razliko od kupljene lahko prilagodimo delež riža v čokoladi, bolj ali manj sladkamo, zraven dodamo oreščke, suho ali kandirano sadje itd.
Da je čokolada še boljša, sem poleg temne čokolade uporabila tudi čokoladni namaz. Izberemo lahko kateregakoli oz. tistega, ki nam je najbolj pri srcu.

| Število porcij | Čas priprave | Čas kuhanja | Skupaj | 
| 10+ | 15 min | 0 min | 15 min + hlajenje | 
Sestavine ( pekač 15x 22 cm )
- 220- 250 g temne čokolade
- 150 g čokoladnega namaza
- 50 g ekspandiranega riža
- 1½ žlice vode
- ¼ čajne žličke soli
Postopek
Temno čokolado nasekljamo na majhne koščke in stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. Če se odločimo za slednje, čokolado talimo v intervalih po 10 sekund in vmes vsakič premešamo. Nato jo gladko razmešamo in počakamo, da se malce ohladi.
Medtem v posodo odmerimo ekspandiran riž in mu dodamo čokoladno kremo. Dobro premešamo.
Posebej skupaj zmešamo vodo in sol, ter slano vodo vmešamo čokoladnemu rižu.
Nazadnje mešanici dodamo še stopljeno čokolado in maso zopet dobro premešamo. Pripravimo si pekač, ki ga obložimo s peki papirjem in vanj stresemo celotno maso. Enakomerno jo poravnamo in pekač še nekajkrat udarimo ob pult, da zapolnimo vse luknje. Za tem ga prekrijemo in položimo v hladilnik za najmanj 5 ur, da se čokolada strdi.
Strjeno čokolado hranimo na sobni temperaturi in pred postrežbo razrežemo po želji.

 
        



