Krhki čokoladni žepki so naravnost čudoviti prigrizki, ki nas osvojijo s krhkim testom in čokoladnim nadevom. V primerjavi z žepki z listnatim ali kvašenim testom, ti zelo dobro čakajo. Podobno kot piškoti. Tudi priprava je zelo enostavna in hitra.
Tisti, ki bi raje ubrali bolj zdravo različico, lahko čokoladni namaz nadomestite z gostim sadnim džemom.

| Število porcij | Čas priprave | Čas peke | Skupaj | 
| 14- 16 žepkov | 20 min | 17- 19 min | 37- 39 min | 
Sestavine
- 250 g moke
- čajna žlička pecilnega praška
- ¼ čajne žličke soli
- 200 g masla
- 100 g jogurta
- čajna žlička vaniljevga ekstrakta
- 180- 200 g čokoladnega namaza po izbiri
- mandljevi lističi ( po želji )
+ mleko za premaz, sladkor v prahu za posip
Postopek
V večjo posodo presejemo moko in pecilni ter dodamo sol. Premešamo in dodamo na tanke lističe narezano maslo, ki ga z rokami vtremo v moko, da dobimo karseda nadrobljeno zmes. Nato primešamo jogurt in vaniljev ekstrakt. Maso zgnetemo v enotno kepo testa, ki jo nekoliko sploščimo, zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 1,5- 2 uri.
Ohlajeno testo razvaljamo približno 2- 2,5 mm na tenko v velik pravokotnik. Narežemo ga na 14- 16 enako velikih kvadratov, okrog 8×8 cm. Na vsakega namažemo zvrhano žličko poljubnega čokoladnega namaza ( v mojem primeru je to milka namaz ). Vsak kot kvadrata za tem zavihamo navznoter do sredine. Skupaj karseda dobro zatisnemo testo, da bo žepek med peko čim bolj ohranil obliko. Na sredino, kjer se robovi stikajo, položimo 2 mandljeva lističa in ponovno narahlo pritisnemo. Postopek ponovimo z vsemi kvadrati.
Pomembno je, da oblikovane žepke pred peko dobro ohladimo. S tem bomo preprečili, da bi se žepki povsem odprli. Na hladnem jih pustimo vsaj 20- 30 minut.
Preden jih postavimo v pečico, jih premažemo z mlekom, še posebej po robovih. Pečemo jih na 180°C 17- 19 minut. Pečene jih nato pustimo še nekaj minut na pekaču, zatem pa prestavimo na mrežo. Še tople povaljamo ali posujemo s sladkorjem v prahu.
Hranimo jih v dobro zatesnjenih kovinskih škatlah.

 
        



