mand1
Kolači in peciva

Mandarinini mafini

0 komentarjev

Mandarinini mafini so odlična izbira, ko imamo na voljo sladke sočne mandarine. S svojim blagim, nežnim okusom v rahlem pecivu, nam prav gotovo prirastejo k srcu. Še toliko bolj, ker imajo svetlečo hrustljavo skorjico, ki je prava paša za oči.

Zaradi hitre priprave, si jih lahko privoščimo že za zajtrk; primerni pa so tudi za malico ali sladico.

mand2

Število porcijČas pripraveČas peke Skupaj
12- 13 mafinov20 min17- 19 min37- 39 min

Sestavine

  • 200 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • ¼ čajne žličke soli
  • 2 jajci sobne temperature
  • 140 g sladkorja
  • 150 ml olja
  • 2 žlici mleka
  • 100 ml mandarininega soka ( 2- 3 mandarine )
  • lupinica ene mandarine

+ sladkor za posip pred peko

Postopek

V manjšo posodo presejemo moko s pecilnim in dodamo sol.

Lupinico ene mandarine naribamo, damo na stran in mandarini iztisnemo sok. Glede na količino soka, ki smo ga dobili, preračunamo, koliko mandarin še potrebujemo ožeti, da bomo skupaj dobili 100 ml soka. Ponavadi zadostujejo 2- 3.  

V večji posodi z električnim mešalnikom najprej skupaj mešamo sladkor in jajca okoli 10 minut, da masa naraste in zbledi. Med mešanjem nato postopoma dodamo olje. Sledi mleko in mandarinin sok, ki ga prav tako dodajamo počasi med stalnim mešanjem na srednji hitrosti. Nazadnje vmešamo tudi lupinico.  

Nastali masi za tem dodamo še moko, in sicer postopoma in z metlico. Ne mešamo več, kot je potrebno, da masa ostane rahla.

Pekač za mafine prekrijemo z modelčki in vanje naložimo zmes, da so ¾ zapolnjeni. Med peko se namreč ne bodo dvakratno dvignili. Za lepši izgled, jih po vrhu potresemo s sladkorjem. Ta bo poskrbel, da bomo dobili svetlečo hrustljavo skorjico.

Pekač za tem potisnemo v pečico za 17- 19 minut na 180°C (ko jo vključimo, nastavimo na 200°C, in znižamo na 180°C, šele ko jih damo v pečico).

Po 17. minutah z zobotrebcem preverimo, če so že pečeni. V kolikor zobotrebec pride ven suh, pekač vzamemo iz pečice in mafine pokrijemo s kuhinjsko krpo. Po nekaj minutah jih prestavimo na mrežo, ponovno pokrijemo in počakamo, da se ohladijo.

Hranimo jih v dobro zaprti embalaži.

mand3

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*